marți, 8 decembrie 2009

Tort Tiramisu





















Tort Tiramisu
Ingrediente (pentru 16 portii):
  • 300 gr Mascarpone
  • 1 blat de tort vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 240 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca
  • cacao
  • 2 linguri lichior de ciocolata

Mod de prepare:

Intr-un vas de metal se amesteca galbenusurile impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma, dupa care crema obtinuta se pune pe foc, intr-un vas cu apa clocotita, la bain-marine. Se amesteca continuu pana ce crema se ingroasa.

Separat , se amesteca mascarponele ca sa nu faca cocoloase si se bate frisca.

Dupa ce s-a racit crema, se amesteca cu mascarponele si apoi cu frisca. Cu crema astfel obtinuta se umple blatul de tort, dupa ce a fost siropat cu amestecul de lichior si cafea.

Deasupra pudram cu cacao.

0 comentarii:


Blogspot Template by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and Supported by Lincah.Com - Bugatti Cars